New Jersey’de Bomba İmha Robotu Tasarlandığı Şekilde Çalıştı

0
Resim Yazısı: Bir Bomba İmha Robotu Los Angeles Bölge Şerif Departmanı’na ait bu seferki robot bu hafta sonu New Jersey’de kullanılana benziyor
Bir Bomba İmha Robotu
Los Angeles Bölge Şerif Departmanı’na ait bu seferki robot bu hafta sonu New Jersey’de kullanılana benziyor

Cumartesi sabahı, Deniz Piyadeleri Yardım Koşusu güzergâhı yakınlarında yer alan New Jersey Seaside Park’ taki bir çöp kovasında boru tipi bir bomba patladı. Cumartesi akşamı Manhattan’ ın Chelsea semtinde (yada kimine göre yakınlarında) 29 kişinin yaralandığı (şu ana kadar herhangi bir ölüm bildirilmedi) bir bomba patladı. Polis, birçok şüpheli düzenek tespit etti. Bu düzenekler içinde 2013’deki Boston Maraton’undaki bombalama olayında kullanılan düzeneğe benzeyen, cep telefonu iliştirilmiş bir düdüklü tencere bombası da yer almaktaydı. Şu ana kadar birçok kişi gözaltına alındı ve bu iki saldırı arasında bir bağ olup olmadığı araştırılıyor.
Muhtemelen bu şahıs daha önce de birçok bomba yerleştirmiş olabilir. Geçen gece New Jersey, Elizabeth yakınlarında yer alan tren yoluna yerleştirilmiş olanı da bu listeye ekleyebiliriz. Patlayıcı imha robotu paketi incelemeye yeltendiği sırada paket patlamıştı.
ABC News on Twitter
FBI, durumu “Düzeneklerden birinin güvenli hale getirilmesi sırasında patlama meydana geldi” diyerek açıkladı.
Son zamanlarda bomba imha robotlarının alışılmışın dışında kullanıldığı haberlere konu oldu. Bu yaz Dallas’ ta, patlayıcı taşıyan bir robot silahlı çatışmada bir şüpheliyi öldürdü. Eylül ayı başlarında, Los Angeles Bölge Şerifi, etrafına bakınan bir şüphelinin ayağından silahını alması için bir bomba imha robotu kullandı.
Yeni kullanım şekillerine rağmen, bir bomba imha robotunu kullanışlı kılan şey onun bombaya yakın olmasıdır. Yapılacak çok fazla soruşturma var ve pasif hale getirilmiş düzenekler çoktandır Virginia Quantico’daki FBI Laboratuvarı’na doğru yola çıktılar. Bombaların bileşimi, şüphelilerin hangi bombacılarla birlikte çalıştığına dair ipuçları verebiliyor.

 


Çeviren : Hasan Barış Karayel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz