Kısa cevap Evet ama bunun için çok uzun süre gerekir
Meteor yağmurları, Dünya bir kozmik döküntü alanından geçtiğinde meydana gelir. Bu parçacıklar Dünya atmosferinden geçerken yanar, bazen adına kayan yıldız dediğimiz parlak çizgiler oluşturur. Bu kaya ve buz parçaları temelli yok olur. Bir diğer deyişle, her meteor yağmurunda meteor materyalinin bir kısmının eksildiği doğru.
Fakat Amerikan Meteor Topluluğu’nun yöneticisi David Meisel, meteor yağmurlarının yenilenmesinin mümkün olduğunu söylüyor. Örneğin her yılın aralık ayında görülen Geminidler, 3200 Phaethon adlı bir asteroidin parçaları. 3200 Phaeton güneşe yaklaştıkça ısınıyor ve kopan parçalar, kayan yıldızların malzemesini oluşturuyor. Asteroidin çapının 4,5 km civarında olduğu düşünülürse, tüm bu materyalin tükenmesi çok ama çok uzun bir süre –Meisel’in deyimiyle “milyonlarca yıl”– alacak.
Meteor yağmurunu oluşturan asteroid ya da kuyrukluyıldız hepten parçalansa bile tüm tozlarının etrafa dağılması on binlerce yıl sürecek. Bu tozların küçük bir kısmı, Dünya atmosferinde yanacak ancak çoğunluğu kendi içinde çarpışacak ve spiral çizerek Güneş’e gidecek.
Meteor yağmurlarının ortadan kaybolması için meteor parçalarının tükenmesi de gerekmiyor. Örneğin dış gezegenler bir kuyrukluyıldızın doğal düzenini bozabilir ve döküntüler Dünya’nın yörünge yolunun dışında kalabilir. “Bir kuyrukluyıldızın sürekli düzgün bir parça akışı oluşturmasını bekleyemezsiniz” diyor Meisel. “Eğer her şeyi anlıyor olsaydık hiç keyfi kalmazdı.”