Horlamak. Milyonlarca insanın derdi. Hele hele horlayanların yanında uyumak zorunda olanlar için… orta yaş ve üstü iki erkekten biri ve dört kadından biri uykusunda horluyor. Eskiden sadece çevresine rahatsızlık veren bir dertken, artık horlamak ciddi bir sağlık sorunu olarak ele alınıyor.
Uykuda yaşanan bu problemin ölüme bile yol açabileceği düşünülüyor. Horlarken çıkardığımız ses soluk borumuzun üst bölümünden kaynaklanıyor. Bu sesin yüksekliği zaman zaman 70 desibele kadar çıkabiliyor.
Horlamaya neden olan anatomik faktörler arasında şişmiş bademcikler, polipler, burunda eğrilik veya küçük dilin çok uzun olması var. SilentSnore adı verilen yeni çözüm yumuşak silikondan bir halka. Burnun içine takılıyor. Üzerinde terapi amaçlı mıknatıslar da bulunuyor. Mıknatıslar burnun algılayıcı sinirlerini uyarıyor ve halkanın uyurken burundan çıkmasını engelliyor. Burada amaç burun deliklerini genişletmek ve akciğerlere burundan daha rahat hava girişini sağlamak.
Zira beden uykudayken burundan rahat nefes aldığını anladığı anda burundan solunuma geçiyor ve horlamaya neden olan faktör ortadan kalkıyor.