COVID-19 Salgını, 50 Günlük Karantina ve 30 Günlük Hafifletmeyle Kontrol Altına Alınabilir

0
TripAdvisor

 

Sosyal mesafe uygulaması, COVID-19 salgınının kontrol edilmesinde bir standart halini aldı. Fakat bu önlemleri aylarca ve sürekli uygulamak, ekonomik yıkıma sebep olabilir. Şimdiyse yapılan yeni bir çalışma, ekonomik etkiler azaltılırken COVID-19’la potansiyel bir mücadele stratejisi ileri sürüyor.

Çalışmada, 50 günlük katı izolasyon uygulanması ve ardından bu önlemlerin 30 gün hafifletilmesiyle, salgının kontrol altına alınabileceği aktarılıyor.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde küresel sağlık epidemiyoloğu ve çalışmanın baş yazarı olan Dr. Rajiv Chowdhury, yaptığı bir açıklamada şöyle söylüyor: “Ara ara sosyal mesafenin sıkı şekilde uygulanması ve bunun bir dönem nispeten hafifletilmesi, toplumların ve ulusal ekonomilerin belirli aralıklarla ‘nefes almasını’ sağlayabilir. Bu çözüm, özellikle kaynak fakiri bölgelerde daha sürdürülebilir hale gelebilir.” Salı günü (19 Mayıs) European Journal of Epidemiology bülteninde yayınlanan çalışma, COVID-19 Ortaklık Grubu Küresel Dinamik Müdahale Stratejileri adıyla bilinen uluslararası bir araştırma takımı tarafından yürütülmüş.

COVID-19 aşısına en az bir yıl varken, bazı araştırmacılar ülkelerin COVID-19’u yönetmek amacıyla kısıtlama ve gevşeme dönemleri arasında gidip gelebileceğini öne sürmüştü. Fakat bu döngülerin ne kadar sürmesi gerektiği belli değildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz