Koyun Güden ve Ekinleri Kontrol Eden Robot Köpek

0
(Rocos)

Boston Dynamics’in robot köpeği Spot’un yakın zaman sonra yapmasını beklemeyebileceğiniz bir şey var: Yeni Zelanda’nın engebeli dağ yamaçlarında koyun gütmek.

Biraz garip görünen bu video dizisi, Spot’un tarım endüstrisindeki potansiyelini tanıtan reklam amaçlı videonun bir parçası. Ayrıca, Spot’un ekinleri kontrol ederken ve zorlu araziyi tırmanırkenki görüntülerini de içeriyor.

Video, robot yazılım şirketi Rocos tarafından hazırlanmış. Şirket, robot koleksiyonunun uzaktan nasıl kontrol edilebileceğini keşfetmek için Boston Dynamics’le beraber çalışıyor. Amaç, insan bir operatör dünyanın öbür ucunda otururken, Spot gibi robotların göreve yollanabilmesi.

Çiftçiler için bu durum; bir robotun gün boyu tarlaları izlemesi, ekinlerin nasıl büyüdüğünü veya meyvelerin nasıl olgunlaştığını kontrol etmesi ve tüm bunları uzaktan işletildiği sırada yapması anlamına gelebilir. Bu gibi robotlar yürüyebiliyor, yol boyunca ilerleyebiliyor hatta uçabiliyorlar. Ayrıca, etraflarındaki çevreyi değerlendirmek üzere her türden algılayıcıyla donatılabiliyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz