Jane Goodall: Bu Salgından Sonra Değişmezsek Yandık

0
Getty

Ünlü primatbilimci Jane Goodall, COVID-19 yatıştıktan sonra gelecekteki salgınlardan kaçınmak istiyorsak; insanlığın “beslenme düzenini ve vahşi hayvanlar ile çiftlik hayvanlarına yönelik davranış biçimini “ciddi şekilde değiştirmesi” gerektiğini söylüyor.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre Goodall, dün Dünya Çiftçiliğinde Merhamet isimli mücadele grubunun ev sahipliğini yaptığı bir internet etkinliğinde şöyle söylüyor: “Vahşi hayvanlara ve çiftlik hayvanlarına saygısızca davranmamız yüzünden, hastalıkların hayvanlardan insanlara taştığı bu durum meydana geldi. Eğer işleri farklı şekilde yapmazsak, o zaman bitmişiz demektir. Bu şekilde daha fazla devam edemeyiz.”

Goodall; doğal yaşam alanlarının ortadan kaldırılması, çiftçilik, vahşi hayvan tüketimi, yasadışı vahşi hayvan ticareti ve endüstriyel çiftçiliğin tehlikeli uygulamalar olduğunu ve bir sonraki salgını körükleyebileceğini belirtiyor. The Guardian gazetesine göre bu uygulamalar, geçmişte hastalıkların ortaya çıkışını tetiklemişti.

Mongabay sitesinin aktardığına göre çoğunlukla ormanların yok edilmesinden kaynaklanan doğal yaşam alanı kaybı, hayvanları yeni ortamlara gitmeye zorluyor ve hem çeşitli hayvanların karışmasına, hem de yakındaki insanlarla daha fazla etkileşim oluşmasına yol açıyor.

Nicoletta Lanese/Live Science. Ç: O.Z.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz