Yeni bir çalışmaya göre alkol içen üniversite çağındaki Amerikalıların sayısı, yaklaşık 20 yıl öncesine göre daha düşük.
Michigan Üniversitesi ile Texas State Üniversitesi’nde çalışan araştırmacıların söylediğine göre; 2002 ile 2018 yılları arasında ABD’de alkolden kaçınan 18-22 yaş yetişkinlerin sayısı, üniversite öğrenimi görenlerde %20’den %28’e ve okula gitmeyenlerde %24’den %30’a yükselmiş durumda. Ayrıca her iki gruptaki alkol bağımlılığı da yaklaşık yarıya yarıya azalmış.
Dün JAMA Pediatrics bülteninde çıkan çalışmada, 182.722 genç yetişkin üzerinde yapılan ulusal çaptaki bir temsil anketinin verileri kullanılarak, alkolden kaçınmanın ve tüketim bozukluklarının 18 ila 22 yaş arasında üniversite durumunun bir fonksiyonu şekilde nasıl değişim gösterdiği inceleniyor.
Araştırmacılar, alkol kullanımı ve suistimalinde görülen bu düşüşe şaşırdıklarını belirtiyor.
U-M Hemşirelik Fakültesi’nde Madde, Alkol, Sigara ve Sağlık Çalışmaları Merkezi müdürü ve baş yazar Sean Esteban McCabe, “Hem üniversite öğrencileri, hem de üniversite dışı öğrencilerde görülen alkol tüketim bozukluğundaki bu önemli azalmalar bizi cesaretlendiriyor” diyor.
“2018 yılında her iki grupta da alkol tüketim bozukluğunun yaygınlığı, 2002’deki miktarın hemen hemen yarısıydı. Alkolle ilişkili sonuçlar, genç yetişkinlerdeki hastalık ve ölüm oranlarında önde gelen sebeplerden biri olduğu için, tüketim bozukluğunda meydana gelen bu düşüşleri öğrenmekten heyecan duyuyoruz.”
Michigan Üniversitesi. Ç: O.