Herkes, bir noktada birinin sesinden etkilenmiştir: Fakat kulaklarımıza inanabilir miyiz? Sesimiz, aslında karakterimiz hakkında neleri ortaya çıkarabilir? Şimdiyse Göttingen Üniversitesi’nin öncülüğünde çalışan uluslararası bir araştırma takımı, insanların, kişiliklerinin en azından bazı yönlerini sesleriyle ifade ediyor gibi göründüğünü keşfetmiş. Araştırmacılar, daha pes seslerin daha baskın, daha dışa dönük ve daha yüksek sosyoseksüellikle (gelişigüzel cinselliğe daha çok ilgi duymakla) ilişkili olduğunu keşfetmişler. Bulgular, kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de geçerli. Sonuçlar Journal of Research in Personality bülteninde yayımlandı.
2.000’den fazla katılımcıdan veri toplayan araştırmacılar, çalışmaya dört farklı ülkeden alınan bilgileri dahil etmiş. Kişiliklerinin ölçülmesi amacıyla kendilerine yöneltilen soru kağıtlarını dolduran katılımcılar, sonrasında bir bilgisayar programıyla perde değerlendirmesi yapılan ses kayıtlarını sunmuşlar. Araştırma, bir sesin ne kadar “yüksek” veya “derin” geldiğine yönelik öznel değerlendirmelerden ziyade, ses perdesinin nesnel ve dijital şekilde ölçüldüğü ilk çalışma türü niteliğinde. Araştırmacılar daha sonra cinsel davranış, tutum ve isteğe yönelik verilen cevapları toplayarak “sosyoseksüellik” ölçümü yapmış. Ayrıca; baskınlık ile nevrotiklik, dışa dönüklük, deneyimlere açıklık, uyumluluk ve vicdanlılık gibi diğer karakter özelliklerine ilişkin değerlendirme yapılmak üzere de veri toplanmış. Katılımcıların sayısı, bulguların güvenilirliğini doğrulamaya yardımcı oluyor: Araştırma, bu konuda yapılan benzer araştırmalara kıyasla şimdiye kadarki en yüksek katılımcı miktarını kapsıyor.
Araştırmacılar, sesleri düşük perdeli olan kişilerin daha baskın, daha dışa dönük ve daha sosyoseksüel (ör. ilişki dışındaki cinselliğe daha çok ilgi gösteren) olduğunu bulmuşlar. Fakat ses perdesi ile diğer kişilik özellikleri (uyumluluk, nevrotiklik, vicdanlılık veya açıklık gibi) arasındaki ilişkinin bu kadar açık olmadığı görülmüş. Söz konusu özelliklerin, seslerin perdesinde ifade edilmiyor olması muhtemel. Araştırmacılar erkekler ve kadınlar arasında hiçbir farklılık olmadığını bulmuş.
Götingen Üniversitesi. Ç: O.
Girtlagin her 2 yaninda ki ses telleri titresir ve sesi meydana getirir. Burafa ki ksslarsa ses bunlsrin gerginligini ve uzunlugunu kontrol eder ve titrertirir. Konusma ve yutkunma da yiyeceklerin iceceklerin akcigerlere kacmasini onlemede yardimcidirlar. Sarkici nodulu sarkici , ohtetnenler, seyyar saticilar din elemsmlari, vb. Sezini cok kullanan larda gorulur ses tellerinde nodul olusma riski yuksektir. Poliplerde ayni srkildrdir. Bu tur noduller sesin kisilmadi asiri killanimsai sonucu neden olabilirler. Fisilti halinde cikmasina ned3n olabilirler. Deri yuzeyini kaplayan hucreler yapusal plarak nssira brnzer. Birksc hafta hic konusmayarak ya da co az konusarak dinlendirilme sonuc vetir. Ve kuculur. Ayrica temas ulserleri , lokoplaki , papillomlar gorulebilir.