Dijital Bir Uzay İstasyonu Yaratmak

0

COVID-19 pandemisi sırasında, Dassault Systèmes çalışanları da diğer çoğu ofis çalışanları gibi uzaktan çalıştı. Birbirlerini göremeyen ve yaratıcı ortamların yetersizliği ile karşı karşıya kalan şirket yöneticileri, çalışanların birbirleriyle bağlantıda kalıp bir şeyler yaratmaları için bir yol düşünmeye çalıştı ve bunun sonucunda tüm şirketin bir parçası olabileceği ve sahiplenebileceği, 3DEXPERIENCE Works portföyünün kullanılacağı ortak bir proje yaratmaları için bir Grand Challenge adını verdikleri bir proje tasarladılar.

Yazın sekiz haftalık bir süreçte, dünyanın dört bir yanında çalışan SOLIDWORKS marka ekibinden 500’den fazla Dassault Systèmes çalışanı, 3DEXPERIENCE platformu üzerinde bir araya gelerek dijital uzay istasyonunu yaratmak için çalıştılar. 8 kişilik ekipler 3DEXPERIENCE Works tasarım araçlarının sınırlarını zorlayarak, istasyon üzerine konumlandırılacak farklı birer modül yarattılar. İstasyonun kendisinin uzunluğu 2.2 kilometre, çapı da 800 metreydi. Bu da her bir ekibe dilediklerini yaratabilecekleri 100x72X68 m’lik bir modül sunuyordu. 50’den fazla ekip 3D Creator ve 3D Sculptor yazılımları ile çalışarak; yaşam destek sistemleri, dinlenme alanları, gıda destek sistemleri, atık işleme tesisleri gibi bölümleri oluşturan 10.000’den fazla benzersiz parça inşa etti.

Bu projede hukuk, insan kaynakları, finans, pazarlama, BT gibi departmanlardan birçok CAD kullanıcısı olmayan çalışan da yer aldı. Buna bağlı olarak da projenin organizatörleri, farklı becerilere sahip insanları rahat hissettirmeye yardımcı olmak için farklı roller yarattı. Her bir ekipte tasarıma liderlik eden bir Görev Direktörü; 3B Tasarım ve modelleme sürecine öncülük eden bir Görev Uzmanı; görevlerin düzenli bir biçimde yapılmasına yardımcı olan bir Yaratıcı İş birlikçi yer alıyordu. Ekiplerde ayrıca ekibin ilerlemesini takip etmek ve güncellemeleri Grand Challenge 3DSwym topluluğuyla paylaşmak için bir Hikâye Anlatıcı ve modülün temasını görselleştirmek ve ekibi düzenli tutmak için bir Baş Hayalci de yer aldı.

Şirket içi çalışanlarla yaratılan Uzay İstasyonu

Yarışmanın organizatörleri, şirketler arası “Göreve Hazırlık” webinarları düzenleyerek katılımcılara 3D Creator’daki parametrik tasarım araçları ve 3D Sculptors’daki Sub-D modelleme araçları gibi 3DEXPERIENCE Works araçlarını nasıl kullanacaklarını öğretti. İlk kez CAD kullanmayı öğrenenler kendilerini güçlü ve yetkin hissettiler; finans departmanından bir çalışan bununla ilgili olarak, “Bilgisayar deneyimim var, ancak bu yarışmadan önce 3B modelleme konusunda hiçbir bilgiye sahip değildim. İlk kez modellemeyi denedim ve gerçekten çok keyif aldım. Çok şey öğrendim ve bundan sonra da modellemeyi bırakmaya niyetim yok!” dedi.

Dassault Systèmes, uzay istasyonunun ölçekli bir modelini oluşturmak için uzun zamandır müşterisi olan Dimensional Innovations’tan destek aldı. Dimensional Innovations, Disney, Google, Home Depot, Audi, Minnesota Vikings ve birçok önemli müşteri için çeşitli deneyimler yaratan, sektörde engin deneyime sahip bir tasarım, yaratım ve teknoloji firması. SOLIDWORKS uygulamaları, Dimensional Innovations’a gerçek boyutlu bir uzay istasyonu modeli sundu; Dimensional Innovations modelin inşa edilmeye başlanabilmesi için bu modeli 2 metreye göre ölçekledi. Dimensional Innovations, donanım ve üretim çizimleri için SOLIDWORKS CAD uygulamasından yararlandı ve uzay istasyonunu hayata geçirmek için de SOLIDWORKS uygulamalarından ve 3DEXPERIENCE Works araçlarından faydalandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz