İş Yerindeki Kesintilerin İyi Tarafı

0
Fotoğraf: Arlington Research/Unsplash

Eğer bir büro ortamında çalışıyorsanız, bu tür şeylerin yaygın olduğunu biliyorsunuzdur: Bir projenin tam ortasındasınızdır ve iş arkadaşınız yanınıza gelip bir iş için yardım ister ya da yeni köpeğinin bir fotoğrafını paylaşır.

Böyle bir şey olduğunda, dikkatiniz dağıldığı için iç geçirmeyin. Yapılan yeni bir çalışma, bu gibi kesintilerin aidiyet algısına faydalı olduğunu ve üretkenliğin kaybolması gibi olumsuz durumları dengeleyebileceğini gösteriyor.

Büyük oranda Cincinnati Üniversitesi’nde yürütülen ve yakında Journal of Applied Psychology bülteninin basılı sürümünde yayımlanacak olan çalışmaya göre, iş yerindeki kesintilerin stres seviyelerini artırması ve insanların enerjisini düşürmesi gibi olumsuz tarafları olsa da, olumlu bir tarafının da olduğu bulunmuş: Çalışanlar, kendilerini daha “ait” hissetmişler ve bu durum, nihayetinde işten daha fazla memnuniyet duymalarına yol açmış.

Şikago – Illinois Üniversitesi Yönetimsel Çalışmalar Bölümü’nde yardımcı profesör olan baş yazar Harşad Puranik şöyle aktarıyor: “Geçen yıl uygulanan sosyal mesafe ve izolasyonun bize gösterdiği bir şey varsa, o da insanların birbirleriyle etkileşim ihtiyacı taşıyan sosyal canlılar olduğudur”

“Kesintilerin, aslında kişilerarası bakış açısından bireylere fayda sağlayabildiğini bulduk; insanlar, diğer kişiler gelip kendileriyle konuştuğunda veya onlara sorular sorduğunda kendilerini daha ait hissediyor; yaptıkları işte dikkatleri dağılsa bile” diyor eş yazar Heather C. Vough.

Cincinnati Üniversitesi. Ç: O.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz