Ya bir gün elektrik tamamen giderse?

0

Güneş patlamalarının dünyadaki tüm elektrikli aletleri yok etme riski herkesi korkutuyor. Tam senaryoyu kimse kestiremiyor ama elektriksiz bir dünyaya ne kadar dayanabilirdik?

1- Güneş panelleri ve powerbank’ler
Eğer bazı bölgelerde kimi elektronik cihazların hayatta kalmış olabileceğini değerlendirirsek… Dijital cihazlarımızı çalıştıracak kadar gücü günümüz şartlarında elde etmek için en mantıklı çözümlerden biri minik güneş panelleri. Bunlar halihazırda telefonları ve laptopları şarj etmek için zaten kullanılıyorlar ancak çok yaygın oldukları söylenemez. Elbette, güneşin olmadığı zamanlarda da kullanabilmek için güneş panelleriyle şarj edilebilecek powerbank’ler çok faydalı olacaktır. Otomobil veya jeneratör gibi cihazlar üzerinden yakıt tüketerek elektrik üretmek ve şarj etmek fikri ilk aşamada daha pratik gelse de elektrik kesintisi uzadığında, sonunda yakıta ulaşma probleminin de ortaya çıkacağını unutmamak lazım. Yani güneş enerjisi, her zaman kurtarıcıdır.

2- MikroSD / NanoSD kartlar
Telefonlarımıza veya diğer dijital cihazlarımıza bağlayabileceğimiz, küçük tırnak boyutundaki bu minicik SD kartlar, onlarca GB veri saklama boyutlarıyla binlerce kitaba, binlerce şarkıya, binlerce filme, videoya ev sahipliği yapabiliyorlar. İnternete ulaşma şansımız olmayacaksa, bir süre kendi arşivlerimizi saklamak için veri depolayacak ve depoladığımız verilere ulaşacağımız minik depolama cihazları en büyük yardımcılarımız olacak.

Ayrıca, elektriğin olmadığı bir dünyada, müzik dinlemek istediğinizde artık dijital servislere ulaşma imkan da çok kısıtlı olacak. İnternete ulaşmanın bulunmadığı bir durumda, sevdiğimiz şarkılardan oluşan bir mikrosd kart, hayatımızı çok kolaylaştıracaktır. Bu minik SD kartlardaki müzik arşivine, telefonunuz üzerinden ulaşabileceğiniz gibi eğer destekliyorsa akıllı saat, akıllı bileklik ve Bluetooth kulaklık kombinasyonuyla da kolayca dinleyebilirsiniz.

3- Biyoenerji adaptörleri
Evet, çalı çırpı yakarak, ısınmak veya yemek yapmak için yaktığımız ateşin enerjisiyle de elektrik üretmemiz ve cihazlarımızı şarj etmemiz mümkün. Bunun için pek de yaygın olmayan ama biraz zorlarsanız bulabileceğiniz, biyoenerji/ısı adaptörlerini kullanabilirsiniz.

4- Dalga ve rüzgar jeneratörleri
Eğer deniz kenarındaysanız, gerekli araçlara sahipseniz ve teknik bilgi birikiminiz yeterliyse, neredeyse sonsuz enerji sağlayan bir dalga jeneratörü inşa ederek, yakınlardaki evinize veya kampınıza buzdolapları bile çalıştıracak kadar enerji ulaştırabilirsiniz. Rüzgar jeneratörleri biraz daha havanın durumuna bağlı olduğu için, her an yeterli düzeyde elektrik sağlamayabilir ama felakette hayatta kalma planınıza uygunsa, dünyanın iyi günlerinde, herkesin keyfi yerindeyken bir rüzgar jeneratörü alıp kenara koymanın da zararı olmaz.

Dünyada bir felakete hazırlanırken ihtiyacınız olabilecek pek çok ürünü de Hepsiburada.com üzerinde bulabilirsiniz. Ama siz yine de felaketin gelmesini beklemeden, önümüzdeki Babalar Günü için Babalar Günü hediyesi seçmeyi ihmal etmeyin. Hoş bir erkek kol saati veya bir Bluetooth kulaklık babanızı çok mutlu edebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz