Besleyici? Evet. Tat? Emin değiliz.
Diyetinizi çeşitlendirecek bir şeyler mi arıyorsunuz? Mütevazı solucanları düşünebilirsiniz. Ulusal radyo (NPR) bu sümüksü hayvanı yetiştirme ve pişirme konusunda birkaç püf noktası yayınladı.
Solucanlar protein, demir, kalsiyum gibi diğer besleyici öğelerle dolu. Esas sorun ise tadının tam anlamıyla kir tadında olması. Yenilebilen: Böceklerin Yendiği Dünyaya Bir Serüven ve Gezegeni Kurtarmak İçin Son Büyük Umut kitabının yazarı Daniella Martin radyodaki konuşmasında diyor ki: “Herhangi bir böceği yediğimizde genel olarak tadı böyle olacaktır.”
Dolasıyla dünya üzerinde çoğu kişi solucanları sevse de böcekler konusunda hala bir takım sorunlar var. Kurtlar hala geniş bir ölçüde ün yakalamakta başarısız olsa bile onlar balıkların ve kümes hayvanlarının atıştırmalığı olarak popülerler.
Ayşenur Öner
güzel konu ve teşekkürler ama yazı doyurucu değil