Bitkisel Besinlerin Daha Fazla Tüketilmesi, Kalp Hastalığı Tehlikesini Azaltabilir

0
Fotoğraf: Nathan Dumlao/Unsplash

Dün Amerikan Kalp Birliği’nin açık erişimli bilim bülteni Journal of the American Heart Association‘da yayımlanan iki araştırma çalışmasına göre daha besleyici ve bitkisel tabanlı besinlerin tüketilmesi, kalp sağlığını tüm yaşlarda destekliyor.

Sağlıklı bitkisel ürün tüketiminin farklı yönlerinin analiz edildiği iki ayrı çalışmada araştırmacılar, hem genç yetişkinlerde hem de menopoz sonrası dönemde olan kadınlarda; daha sağlıklı bitkisel besinlerin tüketilmesi durumunda kalp krizi miktarının düştüğünü ve kalp damar hastalıklarının gelişme ihtimalinin azaldığını keşfetmişler.

Amerikan Kalp Birliği’nin Beslenme ve Yaşam Şekli Önerileri rehberinde çeşitli meyve ve sebzelerin, tam tahılların, düşük yağlı süt ürünlerinin, derisiz beyaz et ve balığın, kuruyemiş, bakliyat ve tropik olmayan bitkisel yağların önemli bir yer tuttuğu; genel anlamda sağlıklı bir beslenme düzeni öneriliyor. Rehberde ayrıca doymuş yağ, trans yağ, sodyum, kırmızı et, şekerli içecek ve tatlı tüketiminin sınırlandırılması tavsiye ediliyor.

Amerikan Kalp Birliği. Ç: O.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz