Weill Cornell Tıp Enstitüsü ile NewYork-Presbiteryen Hastanesi’nde çalışan araştırmacıların American Journal of Obstetrics and Gynecology bülteninde yayımlanan yeni çalışması, COVID-19’a karşı koruma sağlayan antikorların annelerden rahimdeki bebeğe geçebildiğini gösteriyor.
Dün yayımlanan yeni keşif, koronavirüs kaptıktan sonra koruyucu antikor üreten hamile kadınlar, bu doğal bağışıklığın bir kısmını sık sık fetüse de aktardıklarını öne sürüyor. Bulgular, anne adaylarını aşılamanın yeni doğan bebekler için de faydalı olabileceği görüşüne destek sağlıyor.
Çalışmanın kıdemli yazarı ve Weill Cornell Tıp Enstitüsü’nde yardımcı patoloji ile laboratuvar tıp profesörü olan Dr. Yawei Jenny Yang şöyle aktarıyor: “Artık hamile kadınlarda COVID-19’a karşı üretilen antikorların bebeklere geçebildiğini gösterdiğimizden, bu kişilerin aşılanma sonrasında oluşan antikorları da aktarabileceğini düşünüyoruz.”
Çalışmada incelenen kadınların dünyaya getirdiği bebeklerin büyük kısmının (%78) göbek bağındaki kanda tespit edilebilir ölçüde antikor bulunmuş. Bebeklerin hepsi COVID negatifmiş ve virüsün bebeklere doğrudan bulaştığına dair hiçbir kanıt bulunmamış.
Weill Cornell Tıp Enstitüsü. Ç: O.