Hayal Kurduğunuz Zaman Beyninizde Neler Oluyor?

0
Fotoğraf: TJ Dragotta/Unsplash

Öğleden sonranın hesap tabloları ve son teslim tarihlerinden oluşan sıkıcı havasında, kumsallar gibi daha hoş sahneleri hatırlamaya yatkın oluruz. Bedenlerimiz büro odacıklarına bağlı kalırken, zihinlerimiz nasıl aniden binlerce kilometre uçabiliyor?

Varsayılan hal ağı ismini taşıyan ve dalıp gittiğimiz zaman faaliyete geçen bir grup beyin bölgesi sayesinde, içinde bulunduğumuz koşullardan ayrı düşünceler oluşturabiliyoruz. Northeastern Üniversitesi’nde algısal sinirbilimci olan Aaron Kucyi’ye göre bu bölge, kafanın diğer kısımlarıyla sürekli etkileşime geçiyor; ruh haliyle çok ilişkili olan kısımlar da dahil… Böylelikle kurduğumuz hayaller, duygularımızla derin şekilde birbirine geçiyor ve bu yüzden sıkıcı günlerde daha keyifli sahneler hayal edebiliyoruz.

Bu görüntüler bir boş zaman faaliyeti gibi gelebilse de; bulutların üstünde gezinmek, bırakmanız gereken bir alışkanlık olmak zorunda değil. Amaçsızca dolaşan bir zihin, genelde sağlıklı bir zihindir; bu yaratıcı düşünme, geçmişteki hataları bulmamıza ve gelecek için plan yapmamıza yardımcı olabilir. En azından, şimdiki zamanın motonluğu içerisinde gülümsemeye yardımcı oluyor.

Molly Glick/Popular Science. Ç: O.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz