Photoshop, Sıkıcı Fotoğraflarınıza Yapay Zeka ile Etkileyici Bir Gökyüzü Ekleyecek

0
Adobe

Birisinin fotoğrafını hangi tip gökyüzünün önünde çekerseniz çekin, iki seçeneğiniz var. Çektiğiniz kişinin biraz karanlıkta kalmasını (fakat bulutların parlamasını) sağlayabilir veya arkadaşınızı uygun şekilde ışığa maruz bırakıp, gökyüzünün patlamasına ve renk ile detaylarının büyük kısmını kaybetmesine neden olabilirsiniz. Akıllı telefon kameraları, bu bilmeceyle otomatik şekilde başa çıkmak üzere farklı poz seviyelerinde birden fazla fotoğraf çekiyor ve sonra bunları hızlı şekilde karıştırıp, tuşa her bastığınızda renkleri denkleştirmeye çalışıyor. Fakat sonuçlar yine de doğal görünmeyebiliyor.

Şimdiyse Adobe şirketi, yakında çıkması beklenen Gökyüzü Değiştirme aracının tanıtımını yaptı. Araç, bir sahneyi yapay zeka kullanarak tarıyor ve gökyüzünün pek iç açıcı olmayan alanlarını otomatik şekilde temizliyor. Adobe’un tüm YZ içeren girişimleri gibi, Gökyüzü Değiştirme aracı da şirketin Sensei teknolojisine dayanıyor. Bu teknoloji, görüntülerdeki nesneleri tuhaf bir boşluk bırakmadan otomatik şekilde kaldırmak ve tahmin edilemeyen köşelere sahip karmaşık nesneleri anında seçmek gibi işlemlere olanak sağlıyor.

Gökyüzü Değiştirme aracı, görüntünün gökyüzü olduğunu düşündüğü kısımlarını otomatik olarak soyutluyor. Ardından, bu kısımların yerini alması için bir dizi gökyüzü görüntüsü arasından seçim yapabiliyor veya kendi görüntünüzü yükleyebiliyorsunuz. Kaynak görüntüyü seçtiğinizde, boyutunu veya yönünü değiştirebiliyorsunuz.

Modeli uygun şekilde pozlamak üzere biraz parlasa da, gökyüzü pek nitelik barındırmıyor. Adobe
Yeni gökyüzü, bütün fotoğrafın renklerini etkiliyor. Adobe

Bir gökyüzünü el ile değiştirmek her ne kadar modern Photoshop araçlarıyla pek zor olmasa da, yapay zekadan güç alan otomatik mod, bu etkiyi daha inandırıcı hale getiriyor. İnce ayarların en önemli olanı, fotoğrafın ön planındaki nesnelere bir renk kayması ekliyor ve bu sayede sahne sanki gerçek hayatta çekilmiş ve o sahte gökyüzü de gerçekmiş gibi duruyor. Mesela görüntüdeki nesneler sanki bulutlu havada çekilmiş gibi mavi tonları içeriyorsa, altın saatteki bir gökyüzü eklendiğinde garip görünürler.

Stan Horaczek/Popular Science. Ç: O.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz