Bir bukalemun az sonra sayacağımız tüm özelliklere sahip: devasa ve süper hızlı hareket eden bir dil, renk değiştiren deri, dallara ve çubuklara tutunmak için biçilmiş kaftan kollar ve son olarak da etraflarındaki kocaman dünyayı algılayabilmek için birbirinden bağımsız hareket edebilen gözler. İnsanları bukalemunlara yaklaştıran şeyse, en azından görüş deneyimi konusunda, Interactive Architecture Lab tarafından geliştirilen PolyEyes 2.0.
Bu çekiç başlı köpekbalığını andıran geniş başlık, iki tane Raspberry Pi kamera modülü kullanıyor. Bu modüller ise iki tane kubbenin içinde kendi eksenlerinde dönebiliyorlar. Bu sayede başlığı kullanan kişiye en az 180 derecelik bir görüş alanı sağlanmış oluyor. Bu görüş alanının sağlanması ise Raspberry Pi bilgisayarı tarafından iki kameradan gelen görüntünün işlendikten sonra ekrana yansıtılması ile gerçekleşiyor. İşte bu da nasıl göründüğüne dair bir görüntü:
PolyEyes 2.0 aslında daha büyük bir projenin yalnızca bir parçası. Bu proje de yine PolyEyes 2.0 gibi değişik protezleri, dış iskeletleri vb. şeyleri içeriyor. Interactive Architecture Lab bu projeden “insanın varlığını sürekli geliştirme uğraşındaki bir parça” olarak nitelendiriyor.
Aşağıdaki videodan aletin nasıl işlediğini daha rahat anlayabilirsiniz: