Ampüller Bizi Daha Sağlıklı Hal Getirecek!

0

Doğada ışıktan daha güçlü bir enerji yoktur. Hücrelerimizden ruh halimize kadar her şeyimizi etkiler. Mavi ışık, bizi alarma geçirmek için beynimizde kortizol üretimine katkıda bulunurken, kırmızı ışık melatonin salgılatarak uyumamıza yardımcı olur. Ne yazık ki ampüllerin icadı bunu değiştirdi. Ancak girişimciler yaptıkları hatadan dönmek istiyorlar.

Bilimin, yüz yıldır yanlış ışıkları tercih ettiklerini söylediğini dile getiren Lighting Science Group’un kurucusu Fred Maxik, artık ellimizde ışıkları dünyayı aıydınlatmaktan daha farklı amaçlar için de kullanabileceğimizi söylüyor. Evet haklı. Günlük ritmimizin bozulması obeziteye, depresyona ve hatta kansere bile sebep olabiliyor. Ancak bunu düzeltmenin ışıklarla olabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz yıllarda geliştirilmeye başlanan farklı led ışıkların akımına NASA’da katılacak gibi. Önümüzdeki dönemlerde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki ışıkları sabit ışıklarla düzeltmek istiyorlar. Güneşin her 90 dakikada battığı bir yer için bunu düşünmek çok akıllıca.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz