1000 TL altındaki iddialı seçenek

0

Kesintisiz ve kaliteli ses

TWS (True Wireless Stereo) diğer bir deyişle kablosuz kulak içi kulaklıklar onlarca model ve geniş bir fiyat aralığında piyasaya sunulmuş durumda. Peki paranızın karşılığını en iyi veren model hangisi?

Huawei’nin kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü FreeBuds SE 2, firmanın daha önce ürettiği ve beğeniyle karşılanan modelleriyle pek çok ortak özelliğe sahipse de bir konuda onlardan ayrılıyor: Çok uygun fiyatı. 1000 TL bandındaki en iyi kulaklıklardan biri olan Huawei FreeBuds SE 2, hangi özelliklere sahip kısaca bir göz atalım.

40 saat kesintisiz müzik

Kulaklıklarının her biri yaklaşık 3,8 gr olan FreeBuds SE 2, bu açıdan kolay ve rahat bir kullanım sağlıyor (şarj kutusu ise yaklaşık 33 gr) ve önceki nesil modellerden ve güncel alternatiflerinden çok daha başarılı bir tablo çiziyor. Kulaklıkların tasarımında maksimum ergonomi elde etmek için Huawei mühendisleri 300 binden fazla kişinin kulak ölçüsünü alarak denemeler ve geliştirmeler yapmış. Bu sayede geniş ölçekte bir ergonomi elde edilmiş. Ada mavisi ve seramik beyazı renklerle satışa sunulan kulaklıklar, IP54 sınıfı suya ve toza dayanıklılık sunuyor. Bu da yağmurlu günlerde ya da antrenman sırasında endişe etmenize gerek olmadığı anlamına geliyor. Neredeyse tüm gün boyunca (tek şarjla yaklaşık 9 saat) müzik keyfi sunan FreeBuds SE 2, şarj kutusuyla ise 40 saat kullanım sunuyor (FreeBuds SE’den 16 saat daha uzun). Aceleniz olduğunda ise 10 dk’lık bir şarjla 3 saatlik kullanım sunabilmesi önemli bir avantaj. Huawei FreeBuds SE 2’nin başarısı, uzun dinleme süresi sunabilmesi değil, bu kadar uzun bir dinleme süresini bu denli hafif bir yapıyla sunabilmesi. Huawei mühendisleri bunun için üründe çok az güç tüketen entegreler ve verimli piller kullanmış.

Uygulama üzerinden; pil durumu, kulaklıklarının yerlerinin belirlenmesi (yüksek sesli tiz bir ses çalınıyor) ve güncelleme gibi işlemler yapılabiliyor.

Dengeli ve temiz ses

FreeBuds SE 2 geniş bir ses sahnesine ve dengeli bir frekans karakterine sahip. Bunun dışında eğer bas ya da tiz karakterli kulaklıkları seviyorsanız Huawei’nin uygulaması olan AI Life içinde bu seçimi yapabiliyorsunuz. Kulaklığın ses kalitesinden büyük ölçüde sorumlu olan sürücülerde 10 mm’lik diyafram kullanıldığını görüyoruz ki bu oldukça iyi bir değer. USB-C arabirimini kullanan ürünün kutusundan kablo çıkmıyor. Zira USB-C şu anda en yaygın arabirim ve Huawei hem çevreyi korumak hem de ürünün fiyatını düşük tutabilmek için böyle bir karar almış. Bluetooth 5.3 destekli kulaklık bu sayede sesi görüntüyle rahatlıkla senkronize şekilde iletebiliyor. DNN (Deep Neural Network) algoritması ise çağrı sırasında gürültüleri filtre ederek temiz bir ses elde edilmesini sağlıyor. AI Life uygulamasında EQ ayarları dışında farklı dokunuşları farklı işlevlere atayabilir ya da kulaklıklarınızı bulmak için onlara yüksek bir ses çaldırabilirsiniz.

Android ve iOS uyumlu Huawei AI Life uygulamasıyla kulaklıklardaki dokunmatik yüzeylere farklı işlevler atayabiliyoruz.

Sonuç

Dengeli ve temiz bir ses sunan Huawei FreeBuds SE 2, rahat ve hafif olması, uzun çalma süresi ve uygulama üzerindeki kontrolleriyle beğenimizi kazandı. Android ve iOS cihazlarla tam uyumluluk gösteren kulaklığın tüm bu özellikleri çok uygun fiyata sunabilmesi ise takdire değer.

Uygulama sayesinde kulaklığı bas, tiz ya da orta frekanslara ağırlık verecek şekilde ayarlamak mümkün.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz