2016 Yılı Kod Konferansı’ndaki En Çılgınca Tahminler

0

2016 yılının en şaşırtıcı tahminleri dünyanın en büyük girişimci ve iş adamları tarafından sunuluyor

bioniccat

Elon Musk ve Jeff Bizos gibi dünyanın birtakım güçlü insanları, geleceğe yönelik, konferansa damga vuran fikirlerini açıkladılar. Bizler de sizin için konferanstaki en acayip fikirleri sıraladık:

5) Nick Denton: SilikonVadisindeki elit sınıf artık gölgelerde saklanmayacak

Gawker’ın CEO’su Nick Denton tahminden çok ihbar niteliğinde olan açıklamasında Silikon Vadisi milyarderlerinin Kongre üyelerinden bin kat daha nüfuzlu olduğunu, ancak çok azının denetim ve teftişten geçtiğini söylerken belli bir ismi hedef alıyordu. Denton’ın yakın tarihte, kısmen de risk sermayedarı Peter Thiel yüzünden yaşadığı yasal mücadeleye ileride bir kilometre taşı gözüyle bakılabilir.

4) Ginni Rometty: 5 Yıl içerisinde bütün sektörler Bilişsel İşlemciler tarafından yürütülecek

IBM (International Business Machines) CEO’su kullanılan yapay zekâ ve Bilişsel İşlemcilerinin 5 yıl içerisinde “alınacak her kararı etkileyeceklerini” belirtti. Rometty, işlemci gücünden elde edilebilecek çok şey olduğunu dile getirirken, “şirketinizi idare yönteminizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, şu ana kadar kullandığınız dijital teknoloji, bundan sonra bilişsel olacak” şeklinde uyarıda bulundu.

3) Elon Musk: Yapay zekâ bizleri, evcil hayvanlara dönüştürecek

Bu yılki Kod Konferansının en çılgınca fikirlerini sunan Elon Musk’ın söylediği en basit şeylerden biri insanların 2025 yılına kadar Mars’a ayak basacağı, oldu. Söylediği asıl çılgınca şeyse, insanlığın ‘zayıf’ beyinlerini süper işlemci bir siber organizmaya dönüştürmediği sürece, bütün gerekli işleri devralan yapay zekânın bizleri de işe yaramaz, tembel birer evcil hayvanlara dönüştüreceğini söylemesiydi.

 2) Jeff Bezos: Sanayi sektörünün geleceği uzayda

Bezos, emlak piyasasının yörüngeye taşınacağı bir gelecek öngörüyor. Sanayi sektörlerini uzaya taşıyarak, insanlığın Güneş enerjisinden ve Dünya’daki kaynaklardan daha iyi faydalanabileceklerini açıkladı.

1) Musk: Matrix dünyasında yaşıyoruz

Musk etrafımızda gördüğümüz dünyanın sahiden de ‘gerçek dünya’ olup olmadığından şüphe ettiğini açıkça ifade etti. Diğer bir deyişle Elon Musk, içinde yaşadığımız olası bir simülasyon evreninin, daha üstün varlıklar tarafından yaratılmış olabileceğinin mümkün olduğunu söyledi. Musk’ın bu tahmini bir süre kafamızı yoracak gibi duruyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz