Travma Sonrası Stres Bozukluğu için İlk Tıbbi Esrar Tedavi Denemesini Onayladı!

0

Araştırma, ağırlıklı olarak stres bozukluğunu en şiddetli şekilde yaşayan gaziler üzerinde uygulanacak

screen_shot_2016-05-16_at_12.28.24_pm

Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA), esrarın travma sonrası stres bozukluğu tedavisindeki yardımcı rolünü araştırıyor. Uyuşturucu kullananları yakalamasıyla bilinen Daire, kenevir bitkisinden üretilecek bir ilaç için ilk klinik onayı verdi. Rastgele yapılan kontrollü deney,  travma sonrası stres bozukluğundan ağır olarak etkilenen 76 gazi üzerinde yapılacak. Esrar içmenin etkilerini ortaya koyacak olan deneye alternatif tıp destekçisi MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) sponsor oluyor.

DEA ile birlikte, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi, NIDA (National Institute on Drug Abuse) ve PHS’in (U.S. Public Health Service) de aralarında dâhil olduğu bütün ilişkili federal kurumlar araştırmaya yeşil ışık yaktı. MAPS’e göre, tıbbi amaçlı kullanılacak olan esrarın NIDA’den alınması durumunda, çalışmanın bu yıl başlaması bekleniyor.

Esrarın, travma sonrası stres bozukluğu yaşayan hastalar üzerindeki olumlu etkisine dair belirgin kanıtlar olsa da, U.S. Department of Veterans Affairs (Amerika Gazi İşleri Bakanlığı) “travma sonrası stres bozukluğu tedavisinde kullanılması amaçlanan esrarın verimliliği ve güvenilirliği için, kontrollü çalışmaların değerlendirmede bulunmadığı” gerekçesiyle yasal eyaletler içerisinde dahi esrarın ilaç olarak kullanılmasını yasakladı. Bu durum, bilinmeyen sayıdaki travma sonrası stres bozukluğu yaşayan gazilerin alınan karara karşı çıkmalarına ve yasadışı yollarla esrar elde etmenin yollarını aramalarına sebep oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz