Mac OS Bilgisayarınızda Siri’yi Nasıl Kullanırsınız ?

0
Eğer uzunca bir süre sessiz kalırsanız; Siri , isteyebilecekleriniz için size seçenekler sunacak
Eğer uzunca bir süre sessiz kalırsanız; Siri, isteyebilecekleriniz için size seçenekler sunacak

Apple’ ın sesli komut asistanı Siri iOS10 ile birlikte yeni bir ivme kazandı, ancak her şey bu kadarla sınırlı değil. Mac bilgisayarınızı yeni işletim sisteminin son sürümü olan macOS Sierra’ ya yükselttiğinizde , Siri otomatik olarak masaüstünde yerini alıyor. İstemezseniz elbette kaldırabilirsiniz, ama Siri’ yi kullanmak eğlenceli ve gerçekten de yardımcı oluyor.
Siri’ yi çalıştırmak için sadece ikona tıklamanız yeterli. Siri ekranın sağ üst köşesine yerleşiyor ve alışıldığı üzere “Size nasıl yardımcı olabilirim?” diye soruyor. Eğer bir şey söylemezseniz de örnekteki gibi isteyebileceklerinizin bir listesini size sunuyor.


Yukarıda görüldüğü gibi Siri soldan ikinci uygulama(kaldırabilir, ya da yerini değiştirebilirsiniz)

Yukarıda görüldüğü gibi Siri soldan ikinci uygulama(kaldırabilir, ya da yerini değiştirebilirsiniz)


Siri’den müzik çalmasını isteyebilirsiniz; sesinizi doğru tanıdığı sürece istediğinizi otomatik olarak çalacaktır. “Frank Ocean’s Nikes” isimli parçayı istediğimde önce yanlışlıkla “Frank Ocean’s 90’s” olarak algıladı ama hemen düzelterek istediğim şarkıyı çalmaya başladı.

Bu pencere açık kalıyor, böylece bir isle uğraşırken bilgiye gerek duyduğunuzda kolayca elinizin altında buluyorsunuz. İsterseniz arama sonuçlarını, sağ üst köşede yer alan”+” ya basarak kolayca bildirimlerinize ekleyebilirsiniz.
Bu pencere açık kalıyor , böylece bir isle uğraşırken bilgiye gerek duyduğunuzda kolayca elinizin altında buluyorsunuz. İsterseniz arama sonuçlarını, sağ üst köşede yer alan”+” ya basarak kolayca bildirimlerinize ekleyebilirsiniz.

Siri yol tarif edebilir, takviminize buluşmalarınızı işaretleyebilir, e-postalarınızı gönderebilir, dosyalarınızda arama yapabilir ve başka pek çok konuda size yardımcı olabilir. Sesinizi tanıyan eski dostunuz yenilendi ve masaüstünde süper bir yardımcı olmaya hazır.

 

 


Çeviren : Serpil Erol

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz