Vahşi Doğada Nasıl Hızlıca Ok ve Yay Yaparsınız?

0
Kendin yap tarzı ok-yay takımı

Hayati durumlarda kullanmak ya da yalnızca kampta açık hava becerilerinizi ortaya koymak istediğinizde elinizde bir okunuzun olması gayet havalı olurdu. Kaliteli bir takım hazırlamak her ne kadar fazladan zaman ve beceri gerektirse de bir çırpıda işinizi görebilecek bir takım hazırlamak mümkün.

Öncelikle aşağı yukarı serçe parmağınız kalınlığında birkaç tane ok gövdesi budayın. Kızılcık ya da yaban gülleri bunun için çok uygun fakat düz olan herhangi dalda işimizi görür. Daha sonra yay için yaklaşık bir santimetre genişliğinde (tabi ne kadar ağır ya da güçlü bir yay yapmak istediğinize göre değişir) düz bir fidan ya da dal kesin. Yay için pek çok ağaç türü uygundur fakat kaya armudu, çitlembik ya da yalancı portakal daha kaliteli bir gövde sağlar.

Yayınız için seçtiğiniz dalı soyun ve iki ucundan yaklaşık birkaç santimetre boşluk kalacak şekilde derin çentikler atın. Kirişin esnekliği için paraşüt kordonun dış kısmını kullanmak gayet makul. Bunun için önce paraşüt kordonunun uçlarına ilmekler atın ve çentiklere geçirerek sabitleyin. (Daha detaylı bilgi için önerdiğimiz videoyu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.) Sonrasında ok gövdelerini soyun kalın ucu bıçakla oyarak sivriltin ve ince tarafına da kiriş kertiği oyun. Kertiğin biraz altına kıymık batmasını önlemek için paraşüt kordonundan bağlayabilirsiniz. Son olarak, kordonun iç kısmındaki ince halatları oklarınızın kirişlerine tüy bağlamak için kullanın.  İşte şimdi oyun oynamak ya da sincap ve balık avlamak için ok-yay takımınız hazır.

Bu hikaye outdoorlife.com sitesinden alınmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz