Nisan ayında yarışmacılar heyecanla Londra maratonunun başlangıç işaretini bekleyecekler. Bir başka yarışmacı ise yine heyecanla fakat çok uzaklarda yarışın başlangıç işaretini bekleyecek. Daha önce 1999 yılında Londra maratonunu koşan (tabii ki Dünya’dayken), Avrupa Uzay Ajansı’nda (European Space Agency – ESA) görevli astronot olan Tim Peake, Londra maratonunu Uluslararası Uzay İstasyonu’nda koşacak. Yer çekimsiz ortamda koşacak olmak kulağa bir hile gibi gelse de astronotun koşusunun kolay geçmeyeceğini söylemek isteriz.
Peake 42 kilometrenin tamamını bir koşu bandı üzerinde katedecek. Koşu bandının bulunduğu konumu göz ardı edecek olursak, bu durumun gayet sıkıcı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Peake, kendini Londra sokaklarındaymış gibi hissetmesine yardımcı olacak bir iPad’e de sahip olacak. Ancak Peake’in kendini Londra sokaklarındaymışçasına hissetmesi, havada süzülmesini engellemek amacıyla koşu bandına bağlanmış bir şekilde koşarken pek de kolay bir iş değil. Elastik kayışlar ve kemer, astronotların yer çekimsiz ortamda kaslarını çalıştırabilmeleri için gerekli yere basma kuvvetini uyguluyorlar. Peake’in ESA’ya yaptığı açıklamaya göre “40 dakikadan sonra oldukça rahatsız hissettiriyorlar.”
1999 yılında maratonu 3 saat 18 dakikalık bir dereceyle tamamlamış olsa da Peake’in bu dereceyi daha da geliştirmek gibi bir gayesi bulunmamakta. ESA’nın bir gönderisinde hedefini “3:30 ila 4 saat arasında koşuyu bitirmeyi planlıyorum” diye açıklıyor Peake.
Şu anda Kazakistan’da bulunan Peake, uzay istasyonuna gideceği 15 Aralık’taki yolculuğunu beklemekte.