Üç Boyutlu Video Oyunları Hafızanızı Geliştiriyor!

0
Video oyunları hakkında ortada birçok spekülasyon var. “Zekanızı arttırırlar”, “hayır sizi aptallaştırırlar”, “hayır hayır şişmanlarsınız üstüne de sinirli ve şiddete yatkın olursunuz”… Bu haber spekülasyon değil.

screen_shot_2015-12-08_at_4.17.27_pm

Journal of Neuroscience’da yayınlanan makaleye göre, özellikle üç boyutlu oyunlar hafızanızı yüzde 12 oranında arttırıyor. Makalenin yazarları bu oranın, 45-75 yaşlarındaki hafıza kaybı oranına eş olduğunu belirtiyor.

“Sadece bilgisayar oyunu oynayarak, oturduğunuz yerden yeni dünyalar keşfedebilirsiniz. Bir yandan da hafızanızı geliştirirsiniz” diyor Craig Stark Popular Science’a.

Araştırmaya 69 üniversite öğrencisi katıldı. Bir gruba iki hafta boyunca günde ortalama 30 dakika olmak üzere iki boyutlu oyunlar oynatılırken diğer gruba aynı sürelerde üç boyutlu oyunlar oynatıldı. Ardından gerçekleştirilen bilişsel ve hafıza testlerinde ikinci grubun daha başarılı olduğu görüldü.

Araştırmacılar bunların nedenini araştırmak için fareler üzerinde deneyler yapmaya karar verdi. Bulgulara göre, üç boyutlu oyunların daha detaylı oluşu oyuncuların uzaysal hafızalarını daha fazla kullanmalarına yardımcı oluyor. Böyle olunca da beyinlerindeki hafıza merkezi gelişiyor.

Ekip sonraki aşamada bu yöntem ile hafıza kaybına uğramış kişileri iyileştirmeyi planlıyor. Başarılı olabilecekler mi zaman gösterecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz