İsveçli araştırmacılar ilk defa CRISPR* düzeltici enzimini kullanarak bütünüyle genetiği değiştirilmiş öğün hazırladı.Tahılında genetik düzenlenme olan makarnayı ve kızartılmış sebzeyi sundular.
CRISPR ‘in bu haftaki haberi çok ses getirecek : Bu enzimle genetiği değiştirilmiş ilk ürün olan mısır, belki de yakın gelecekte satışa sunulacak.
CRISPR’ nin yapısı itibariyle , mahsullerin daha sağlıklı, uzun raf ömrü olan ve daha lezzetli olmasını sağlayabilecek bir yapısından dolayı genetiği değiştirilmiş mahsullerin yetiştirilmesi daha kolay olacak.
Diğer yandan da genetiği değiştirilmiş ürünlerin ise bizi daha çok sebze yemeye itip itmeyeceği ise bütünüyle apayrı bir soru.
*CRISPR(Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats): Baz dizilimlerinin kısa tekrarlı bölümlerini içeren prokaryot DNA segmentleri
Çeviren: Cem Sarısoy