2006 National Escherichia, Shigella, Vibrio Reference Unit at CDC Under a magnification of 6836x, this colorized scanning electron micrograph (SEM) depicted a number of Gram-negative Escherichia coli bacteria of the strain O157:H7, which is one of hundreds of strains of this bacterium. Although most strains are harmless, and live in the intestines of healthy humans and animals, this strain produces a powerful toxin, which can cause severe illness.

E. coli O157:H7 was first recognized as a cause of illness in 1982 during an outbreak of severe bloody diarrhea; the outbreak was traced to contaminated hamburgers. Since then, most infections have come from eating undercooked ground beef.

The combination of letters and numbers in the name of the bacterium refers to the specific markers found on its surface, which distinguishes it from other types of E. coli. See PHIL 8800 for a black and white version of this image. Escherichia coli O157:H7 is an emerging cause of foodborne illnes

DNAnız Size Bağışıklık Sağlıyor!

Her protein için özel DNA dizilerinin var olduğunu ve DNA’nın proteinleri nasıl düzenlediğini biliyoruz. Durum böyle olunca bağışıklık sistemimiz de DNA tarafından etkilenebiliyor. Journal of Infectious Diseases dergisinde çıkan bir araştırma da bu konu ile alakalı.

Bu araştırmada bir grup bilim insanı, genlerin bazı bakteriyel hastalıkları nasıl etkilediğini göstermek istedi. Ekip E.coli türü bakteri tarafından hastalık kapmış 30 katılımcı ile çalıştı. Hastalık bulaştıktan sonraki 6 gün boyunca katılımcıları gözlemlediler. Aynı zamanda gen dizilimleri için katılımcıların kanlarını analiz ettiler.

Araştırmanın sonunda, bakteriyel enfeksiyon ile alakalı 29 gen bulundu. Bu genlerden bazıları katılımcıları bakterilere karşı daha dirençli yapıyor. Ekip bu analizlerin, kimlerin bakterilere daha fazla tepki göstereceğini söyleyebileceğini belirtiyor.

Kesin olmamakla birlikte, bu genlerdeki bazı mutasyonların katılımcıları bakterilere karşı daha dirençli ya da daha hassas yaptığı hakkında da kanıtlar var. Bu kanıtları netleştirmek için ve farklı bakteri türlerini denemek için ekip aynı deneyi tekrar etmek istiyor. Eğer sonuçlar daha da kesinleşirse, günün birinde sadece genetik analiz ile nelerden uzak durmamız gerektiğini öğrenebiliriz!

 

Bunları da okumak isteyebilirsiniz...

Bir cevap yazın

Abonelikle İlgili Konular İçin abone@doganburda.com

Eksik Sayılar İçin okurhizmetleri@doganburda.com

Müşteri Hizmetleri (212) 478 0 300

Danışma Hattı (212) 410 32 00

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir