Evet!
Dünyanın en büyük yüzen güneş gücü tesisi artık Çin’de faaliyete başladı. PV invörtır sistemleri satıcısı olan Sungrow tarafından inşa edilen 40 MW gücündeki tesis şimdi su üzerinde 4 metreye 10 metre derinlikte yüzer halde ve Çin’in Huainan şebekesine başarıyla bağlandı.
Bu yerleştirme, büyük oranda bölgenin daha önce kömür madenciliği çalışmalarının yapıldığı bölge olması ve bunun sonucunda buradaki suyun artık mineralli ve çoğunlukla kullanışsız olması yüzünden.
Göl, madencilik çalışmalarından sadece yıllar sonra oluşmuş, çevredeki topraklar çökmüş ve yağmur suyu ile dolan bir çukur meydana gelmiş.
Yüzen güneş tesislerinin sahip olduğu üstünlükler var çünkü bunlar, diğer türlü işe yaramaz olan su ve topraklardan faydalanmayı sağlıyor ve su, sistemi ve çevredeki sıcaklığı doğal şekilde soğutarak, üretimi geliştiriyor ve ısıdan kaynaklanan uzun vadeli hasarı sınırlıyor.
Bunlar ayrıca, Çin’de özellikle bir sorun olan yoğun nüfuslu bölgelerde alan işgal etmekten kaçınmayı sağlıyor; ülke şu an her biri en az bir milyon insan nüfusuna sahip olan 100’den fazla şehre ev sahipliği yapıyor.
Sonuç olarak, yüksek nem seviyelerine rağmen verimli şekilde çalışmaları için tasarlanmış yüzen PV sıraları, tatlı suyun buharlaşmasını önlüyor.
Çin, bir zamanlar karbon salımları ve iklim değişikliği konusunda dünya çapında en büyük kabahatlilerden biriyken, artık ciddi bir sayfa açtı.
Artık, daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir gelecek yolunda öncülük etme arayışında, yenilenebilir enerjiyi benimseme konusunda bir dünya lideri oldu.
Her ülkenin bu türden bağlılık göstermesi gerekir. İklim değişimi devam ettikçe, olumsuz gidişatlar ve değişimler görmeye devam ediyoruz; son üç yılın tamamında korkutucu sıcaklık rekorları kırıldı.
İnsanlığın geleceği, yenilenebilir enerjinin geleceğine doğrudan bağlı.
Neyse ki, yüzen güneş tesisi gibi yenilikler, soruna kullanışlı, etkili bir yönde yaklaşmak konusunda neredeyse uçsuz bucaksız yöntemler bulunduğunu gösteriyor.
Futurism