Kırmızı şarapta bulunan resveratrol kimyasalı yıllardır “süper besin” olarak lanse ediliyor. Bu kimyasalı tüketen hayvanların kansere ve diğer birçok tıbbi problemlere karşı dirençli olduğu düşünülüyordu. Ancak iş kanıtlamaya gelince hep bir sorun ile karşılaşışıyordu.
Ancak bir grup araştırmacı farklı oranlarda resveratrol içeren besinleri genetik olarak kansere yatkın olan fare grupları arasında test ettiklerinde, resveratrol oranı düşük olan besinle beslenen farelerde kanser görülme oranının daha düşük olduğu görüldü.
Kolon kanserine sahip olan katılımcılar arasında yapılan deneyler sonucu da pozitif çıktı. Yıllardır araştırmacıların “bol bol kırmızı şarap için” söylemi de ne yazık ki boşa gitmiş oldu. Yeni makalenin ışığında diyebiliriz ki, resveratrol kanser ile savaşta etkili, ancak etkili olduğunu düşünüp bolca tüketmemeliyiz, çünkü az oranda tüketilen resveratrol çok daha etkili. Şerefe!