Fotoğrafçının Fırtına Sırasında Gökyüzünde Yakaladığı Muhteşem ‘Denizanası’

0
Kırmızı denizanası hayaleti, Locke Dağı, Teksas, 2 Temmuz 2020. Stephen Hummel

Eğer bir fırtına sırasında hiç yukarı baktıysanız ve gökyüzünde kırmızı bir denizanasının durduğuna şahit olduysanız, halüsinasyon görmüyordunuz.

Dokunaca benzeyen ve kısa süreliğine çıkan bu kırmızı şimşekler, yakalanmaları zor olduğu için hayalet (hava ruhu) olarak adlandırılıyor. Avrupa Uzay Ajansı’na göre bunlar, atmosferin üst bölümleri boyunca (60 ila 80 km yukarıda) çakan ve uzaya doğru hareket eden, ultra hızlı elektrik atımları.

Bu doğa olayı nadir görülen türden: Saniyenin sadece onda biri kadar sürüyor. Yerden görmek de zor olabiliyor çünkü genelde fırtına bulutları araya giriyor. Fakat McDonald Gözlemevi’nde karanlık göklerin uzmanı olan Stephen Hummel, bu hayaletlerden birinin büyüleyici görüntüsünü 2 Temmuz’da Teksas’taki Locke Dağı’nın bir tepesinden görüntülemiş.

“Hayaletler genelde göze çok kısa, sönük, gri yapılar şeklinde görünür. Onları saptamak için onları arıyor olmanız gerekir. Çoğu zaman, kamera görüntüsünü kontrol edip onaylayana kadar sahiden bunlardan gördüğümden emin olmam” diyor Hummel.

Bu fotoğrafı çektiği gece, hayaleti filme almadan önce 4 buçuk saatlik video kaydetmiş.

McDonald Gözlemevi’nde çalışan uzman, bu denizanası hayalet şimşeğini yakalamış. Stephen Hummel

“Genel olarak bu sene 70 saate yakın video görüntüsü ile sabit görüntü kaydetmişimdir ve yaklaşık yaklaşık 70 hayalet yakaladım” diyen Hummel, bunların yarısını sadece bir fırtınada kaydettiğini ekliyor.

Aylin Woodward/Business Insider. Ç: O.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz