Nüfus üzerinde yapılan ve BMJ Nutrition Prevention & Health bülteninde yayımlanan büyük bir çalışmaya göre multivitamin, omega-3, probiyotik veya D vitamini takviyesi almak, COVID-19 enfeksiyonundan sorumlu SARS-CoV-2 virüsü testinin pozitif çıkma tehlikesini azaltabilir; en azından kadınlarda…
Fakat bulguların gösterdiğine göre C vitamini, çinko veya sarımsak takviyesi almak, pozitif çıkma tehlikesinin azalmasıyla bağlantı sergilemiyor.
Araştırmacılar, salgının başlangıcından bu yana çok sayıda ünlünün, COVID-19’dan korunmak ve hastalığı tedavi etmek amacıyla besin takviyesi kullanımını onayladığını belirtiyor.
Sadece İngiltere’deki pazar payı, geçen yıl 23 Mart’ta ülke çapında uygulanan ilk sokağa çıkma yasaklarına kadar %19,5 artış göstermiş. C vitamini satışları %110 artarken, multivitamin satışları ise %93 artış sergilemiş.
Benzer şekilde çinko takviyesi satışları, ABD’deki COVID-19 korkusunun zervi yaptığı Mart’ın ilk haftasında %415 artmış.
Besin takviyeleri, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olabilir ancak belirli takviyelerin, SARS-CoV-2’ye yakalanma tehlikesinin azalmasıyla ilişkili olup olmadığı bilinmiyor.
BMJ. Ç: O.