Sütü neden pastorize ediyoruz?

Kısa cevap Bakterilerden kurtulmak ve raf ömrünü uzatmak için

Pastorize etme yöntemi, temelde sıvıları belirli bir ısıya kadar kadar çıkararak içeriğindeki mikropların gelişimini yavaşlatıp, ürünün raf ömrünü arttırmak için uygulanıyor. Özellikle sütün ham halinde bazı zararlı bakteriler bulunmakta. Bu bakteriler, yerleştikleri organizmayı bölerek ele geçirebilen enzimleri üretiyorlar. Sütü 15 dakika boyunca 71 C dereceye kadar ısıttığımızda zararlı enzimlerin şeklinde değişiklik yaratıp, onları etkisiz duruma getirebiliyoruz. Ancak pastorize etme yöntemi, tüm bakterileri durdurmuyor. Bu nedenle raf ömrü uzun olsa da, satın aldığımız süt ürünlerini mutlaka soğuk ortamda muhafaza etmemiz gerek. Bu şekilde bir koruma ile, içindeki bakterilerin büyük kısmı işlevsiz duruma geliyor. Geriye kalanları ise midemiz tarafından kolayca parçalanıyor.

Bunları da okumak isteyebilirsiniz...

Bir cevap yazın

Abonelikle İlgili Konular İçin abone@doganburda.com

Eksik Sayılar İçin okurhizmetleri@doganburda.com

Müşteri Hizmetleri (212) 478 0 300

Danışma Hattı (212) 410 32 00

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir