Un Kurdu Yağı, Yakında Raflarda!

Hamamböceği aromalı süte ne lezzet katar, biliyor musunuz? Birkaç damla un kurdu yağı dökmek, fena olmaz. 

mealworms

Araştırmacılar margarine benzeyen bir ürün elde etmek için, ellerindeki mevcut olan çeşitli böceklerle denemeler yapıyorlar. Elde ettikleri ise, % 50-50 kanola ve soya yağının karışımına benzeyen sarı bir yağ. Bu yağda trans-yağ yok ve katı un kurdu yağının miktarı ise doymuş yağlar içinde düşük seviyede; fakat birçok yağda bulunan sağlıklı omega-3’de pek yok. Un kurdu kolayca üretilebilen ve sürdürülebilir bir kaynak. Bu özeliği ile en büyük avantajı vücut yerine gıda kaynaklarının temininde beli bükülen dünyaya sağlıyor.

Ürünü ilk tadanlardan olan biri, Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi çalışanlarından Daylan Tzompa-Sosa’ydı. Sosa Washington Post’a verdiği demeçte: “Imm! bu çok hafif, … otsu kokuyor. Tadı fena değil.” dedi. Araştırmacılar yerine dışarıdan birine ürünün tattırılması muhtemelen çalışmanın bilimsel bütünlüğü açısından önemliydi.


Musa Tartık

 

Bunları da okumak isteyebilirsiniz...

1 Yorum

  1. memet dedi ki:

    Organik bir ürün olduğu için her 50 yılda bir nüfusu katlanan dünya için bir çare olabilir. Bu tür ürünler %80 ile %90 gen benzerliği olan memeli canlıları (inek, koyun, vs) yememize (akraba yamyamlığına) çare olur belki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir