Zihnimizdeki Nesneleri Otomatik Olarak Birbirine Bağlayan Beyin Mekanizması

0
Çizim: yoosillyone/Vecteezy

İnsanlar bir diş fırçası, bir araba veya bir ağaç (herhangi tek bir nesne) gördüklerinde, beyinleri bunu otomatik olarak doğal şekilde ortaya çıkan diğer şeyler ile ilişkilendiriyor -ve insanların içinde bulundukları çevreye yönelik bağlam oluşturup, dünyaya dair beklentiler oluşturmasını sağlıyor.

Makine öğrenimi ile beyin görüntüleme teknolojisi kullanan araştırmacılar, bu “beraber ortaya çıkma” olgusunun boyutunu ölçerek ilişkili beyin bölgesini tanımlamışlar. Bulgular Nature Communications bülteninde yayımlandı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nde biliş bilimci olarak çalışan eş yazar Mick Bonner şöyle aktarıyor: “Bir buzdolabı gördüğümüzde, sadece bir buzdolabına baktığımızı düşünürüz. Fakat zihnimizde, mutfakta yer alan ve bir buzdolabıyla ilişkilendirdiğimiz tüm diğer şeyleri de anımsarız. Yaptığımız araştırmayla birlikte bu faaliyetlerin niceliği belirlenip, meydana geldiği beyin bölgesi ilk defa tanımlandı.”

Araştırmacıların beyinde belirlediği bu nokta, görsel kortekste yer alan ve genel olarak uzamsal sahnelerin işlenmesiyle ilişkilendirilen bir bölge. Çalışma Nature Communications bülteninde yayımlandı.

Jill Rosen/Johns Hopkins Üniversitesi. Ç: O.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz