Tavsiye Bilim Kurgu Podcast’leri

0
Bilim-kurgu podcastleriyle kulağınızın pasını atın.
Bilim-kurgu podcastleriyle kulağınızın pasını atın.

Eğer sesli kitap ya da podcast dinlemeyi seviyorsanız ve bilim kurgu düşkünüyseniz göz atmanız gereken yazı bu! Sevebileceğiniz birkaç bilim kurgu podcastini sizler için derledik.

 

Limetown

(Stranger Things, Eureka, Wayward Pines severler için ideal)

Limetown dinleyebileceğiniz en başarılı podcast dizilerinden… Bir bilimsel araştırma tesisinin çevresinde kurulmuş Limetown adlı kasabada yaşayan yerliler gizemli bir şekilde art arda kaybolmaktadır. Olayları kaybolan insanlar hakkında bilgi edinmek için Limetown’a gelen bir muhabirin gözünden takip ediyoruz. Kan donduran hikâyenin birkaç bölüm içinde yavaş yavaş gelişmesi, dinleyici çok daha gerçekçi bir deneyimin içine sürüklüyor. Finale gelene kadar kendinizi türlü komplo teorilerinin içinde bulurken, tırnaklarınızı yemekten alıkoyamayacaksınız.

 

The Message

(Serial, Dünyalar Savaşı ve Geliş severler için ideal)

General Electric’in ilk podcasti olan The Message zamanında fazlasıyla ilgi topladı. Sekiz bölümlük seride uzaydan gelen gizli bir mesajı çözmeye çalışan bir kriptograf takımının çözüm sürecine tanıklık ediyoruz. Olay öyküsü Limetown’ınki kadar ilgi çekici olmasa da birkaç saatlik bir araba yolculuğu için harika bir seçim.

 

Flash Forward

(Popular Science takipçileri için ideal ? )

Yarı bilim yarı kurgu olan bu seride, kahramanımız Rose Eveleth her hafta kurgusal bir gelecek senaryosu seçiyor ve bunun olasılıklarını uzmanlarına danışıyor. Bizlere de antibiyotiklerin işe yaramadığı, tüm ilaçların yasal olduğu ya da internetin bir anda tamamen yok olduğu gibi ilginç senaryoların neler doğurabileceğini takip etmek kalıyor.

 

Archive 81

(X-Flies, The Bright Sessions, The Black Tapes severler için ideal)

Archive 81 korku-fantastik arası bir tür olmasına rağmen alternatif boyutlara değinmesiyle bilim kurgu listemizdeki yerini alıyor. Eğer ilk iki sezonu bitirdiyseniz eski usul radyo tiyatroları tarzında harika bir bonus bölümü de bulunmakta. Üçüncü sezonun yayınlanması henüz bitmeden yetişseniz iyi olur.

 

The Big Loop

(Black Mirrow, The Twilight Zone ve The Black Tapes seviyorsanız tam size göre)

Paul Bee’nin son çıkan yayını “sonsuz evrenlerdeki kısıtlı varlıklarla” alakalı. Tam olarak tanımlaması zor olsa da mükemmel bir yapım olduğunu garanti ederiz. Antoloji formatında olan ilk sezon, toplu bir devlet radyosu röportaj yayını tadında. İçerisinde hayalet öykülerinden Black Mirror tarzı bilim kurgulara kadar çeşitli hikayelerin anlatıldığı yayınlarda Lovecraftvari bir izlenim de yakalamanız mümkün. İkinci sezonun çıkması için sabırsızlanıyoruz.

 

Steal the Stars

(The Message, LifeAfter ve X-Flies’ı beğendiyseniz sizin için ideal)

The Message ve LifeAfter yazarı Mac Rogers Steal the Stars’la yine muhteşem bir yapıta imza atıyor. Gizli bir aşk yaşamaya başlayan iki hükümet çalışanı birlikte gizli bir göreve tayin edilirler. Bir ufo kazasının enkazını temizlemek üzere yola çıkan çalışanları şaşırtıcı bir macera beklemektedir. Serinin tüm bölümlerini tek solukta dinleyeceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz