Miami Hayvanat Bahçesi, Hayvanlarını Irma Kasırgası’ndan Korudu

0

Mümkün olduğu kadar sağlam olacaklar.

Miami Hayvanat Bahçesi, hayvanlarını tahliye etmiyor. Bunun yerine, onları güvenli bir şekilde emniyete alarak Irma Kasırgası’ndan koruyor.

Hayvanların çoğu geçici olarak hayvanat bahçesi bölgesinde bulunan güçlendirilmiş bir binaya taşındı. Kasırga geçene kadar burada kalacaklar (Kasırga Pazar günü karaya ulaştı ve şu an eyaletin güneyini hırpalıyor).

Hayvanat bahçesi, Andrew Kasırgası 1992 yılının Ağustos ayında vurduktan sonra özel afet düzenlemeleri yapmıştı. Kasırga hayvanat bahçesini tahrip etmiş, hayvanların çoğunu öldürmüş ve yaralamış ve doğal yaşam alanlarının çoğunu imha etmişti.

Filamingolar o zaman bir erkekler banyosunda tecrit edilmişti. Bu sefer kuşlar ve diğer narin hayvanlar, güçlendirilmiş beton sığınaklara taşındı.

Hayvanat bahçesi sözcüsü Ron Magill şöyle söylüyor: “Yapabileceğimiz her şeyi yaptığımıza inanıyorum. Ekip, bu hayvanları koruma, yiyecek sağlama ve onları sığınaklara koyma konusunda inanılmazdı.”

Zoo Miami shelters animals before Hurricane Irma

Here's what Zoo Miami is doing to protect its animals during Hurricane Irma.

Miami Herald paylaştı: 9 Eylül 2017 Cumartesi

Hayvanların büyük kısmı, gece kaldıkları çevrili alanlarında kalacaklar. Magill, bu alanların Andrew’dan sonra kuvvetlendirildiğini ve önceki kasırgalarda hayvanlar için güvenli olduklarının görüldüğünü söylüyor.

“Bu gece meskenleri, hayvanın gücüne dayanması için dökme betondan, kaynaklı metalden yapıldı” diyor Magill. “Ve neyse ki, büyük bir kasırganın kuvvetine karşı koyacak kadar da güçlüler.”

Taşınması gereken hayvanları strese sokmamak için, bu işlem mümkün olduğu kadar geç yapıldı. Devamlı durdukları çevrili alandan ne kadar uzun süre uzakta kalırlarsa, o kadar stresli hale geliyorlar. Bu stres tehlikeli olabilir, bu yüzden onları alışılmış ortamlarda tutmak en uygunu.

Hayvanat bahçesinin ayrıca çöp kovaları ve işaret levhaları gibi bir roket haline gelebilecek her şeyi kaldırması, tenteleri ve gölge örtülerini indirmesi, yiyecek stoklaması ve yedek jeneratörlerin işlevsel ve güvenli olduğundan emin olması gerekti.

Bu son kısım çok önemli; Katrina Kasırgası 2005 yılında New Orleans’taki Audubon Akvaryumu’nun yedek jeneratörlerinden birini devirdiği zaman, pek çok hayvan kaybolmuştu.

Miami Hayvanat Bahçesi şu an halka kapalı ve henüz bir yeniden açılma tarihi belirlemedi. Bu tarih, ne kadar temizlik gerekeceğine bağlı. Andrew’dan sonra hayvanat bahçesi 16 hafta boyunca kapalı kalmıştı ve hayvanat bahçesi ekibi, Irma’nın o kadar şiddetli olmamasını gayretli bir şekilde umuyor.

“Lütfen, Tanrım, bu başka bir Andrew olmasın” diyor Magill. “O bizim için ömürlük bir fırtınaydı, ömrümde iki kere olmasın, lütfen.”

 

 

 

 

ScienceAlert

Irma Fırtınası, Sahillerdeki Okyanusu Alıp Götürdü

Meksika’nın 8.2 Büyüklüğündeki Depremine Tuhaf ‘Deprem Işıkları’ Eşlik Etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz