Yeni Koronavirüs Aşısı, İlk Sonuçlarda Umut Vadediyor

0
Shutterstock

Biyoteknoloji şirketi Moderna, dün (18 Mayıs) deneysel koronavirüs aşısının ilk deneylerde (faz 1) umut verici sonuçlar gösterdiğini aktardı.

Yapılan açıklamaya göre; mRNA-1273 şeklinde adlandırılan aşıdan tek doz verilen 45 deneğin hepsinde, 15 gün içerisinde tespit edilebilir seviyede antikor gelişmiş.

Bu 45 katılımcı, aşının 25, 100 ve 250 mikrogram olmak üzere farklı dozlarda verildiği üç gruba ayrılmış. Katılımcılara, yaklaşık bir ay sonra ikinci bir doz verilmiş. Araştırmacıların bulduğuna göre doz ne kadar yüksek olursa (veya ilk iki gruba ikinci doz verilirse), o kadar fazla antikor üretilmiş.

15 denekli ilk gruba, 25 mikrogramlık ikinci doz aşının verilmesinden iki hafta sonra; deneklerin kanlarındaki antikor seviyesi, iyileşen COVID-19 hastalarından alınmış kan örneklerinde bulunan seviyelerle kıyaslanabilir ölçüde çıkmış. 100 mikrograklık iki doz verilen hastalarda, COVID-19 hastalarından alınmış kan örneklerinde bulunan antikorlara göre daha yüksek seviyede antikor bulunmuş. Yapılan açıklama göre, diğer katılımcıların örnekleri henüz mevcut değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz