Pokemon Go’dan Bildiğimiz Bütün Olumsuzluklar

0

Görünen o ki Nintendo’da çalışan tipler ve onların dünyaya hakimiyet kuran Pokemon Go’su sayesinde dünyanın sonu yaklaşıyor. Server’larda yaşanan sorunlara rağmen milyonlarca insanın oyuna giriş yapması ile birlikte gerçek hayatta yaşanan problemlerin artması konusunda yapılan suçlamalar oyunu oynayanlar dışındaki insanların da gerilmesine neden oldu. 

Baktığımız zaman, oyun piyasaya sürüldükten sadece bir hafta sonra milyonlarca insanın elindeydi. Birbirinden farklı raporlarda Pokemon Go’nun kullanıcı sayısının Tinder ve diğer popüler uygulamaların önüne geçtiği görüldü.

Ağrıyan Bacaklar

Oyun, sanal Pokemon’ları bulmak için oyunculardan çevrelerindeki gerçek dünyayı keşfetmelerini istiyor. Durum böyle olunca oyun egzersiz salgını yaratmaktan sorumlu tutuldu ve D vitamini seviyesi de sürekli artmakta. Tam bir kaos.

Şaka bir yana, Şimdi iyi baldır kaslarından daha büyük kaygılar var. 1980’lerde olduğu gibi birçok insan amaçsızca dışarıda bilgisayarlardan uzakta dolaşıyorlar. Görünüşe göre bazı şeyler kontrolden çıkmış durumunda.

Çalışanlar işlerini aksatıyor

Ofisler Pokemon oynayan çalışanları için sıkı önlemler alıyorlar. En azından deniyorlar.

İŞ YERİNDE POKEMON GO OYNAMAK YOK!! Machu Picchu bulmuş olmanız umrumda bile değil. Görürsek telefonunuz doğru kasaya gider.
Size çalışmanız için para ödüyoruz, bütün gün telefonunuzla uydurma oyun karakterleri kovalamanız için değil. Öğle aranızda oynayın. Yoksa işsiz kaldığınızda hepsini yakalamak için bolca zamanınız olacak.

Hevesli oyuncular tarafından verilen sıradan kötü kararlarının raporunu bir kenara bırakırsak, Pokemon Go’da bazı talihsiz olaylarla ilişkilendirilmektedir. Mesela küçük bir çocuğun ölü bedenlerin üstünde dolaşması gibi.

Ceset keşfetme

Oyun oyunculardan etrafta dolaşıp Pokemon’ları aramasını istediği için insanlar olmamaları gereken yerlere gidebiliyorlar. Örneğin bir kızın cesede takılıp tökezlemesi gibi.

Eskiden siz ve arkadaşlarınız bir ceset bulmak için bir kamp macerasına gitmeniz gerekirdi ama görünen o ki şimdi buna gerek kalmadı, Magikarp’ın yanında promosyon olarak bir de ceset bulmanız işten bile değil!

Silahlı Soygun

En kurnaz hırsızlar da Pokemon Go’yu gece soygunları için avantaja çevirmiş durumda. Gym yerleri belliyken Pokemon avlamaya gelecek avını beklemek güzel taktik.

Trafik kazaları

Sağduyu kaybından dolayı çoğu kişi Pokemon Go’yu suçluyor. Oyun herkese trafikte Squirtle aramamasını söylediği halde bazı insanlar bunu yapacak kadar aptal.

Bir Pokemon eğitmenin sebep olduğu toplanma yanlış bir internet söylentisi çıkmıştı ama bu doğru olmayacğı anlamına gelmez. (Gizmodo bir çeşit Pokemon Go takıntılısı. – Bütün gym’lerde onun takıntısı hakkında konuşulduğunu varsayıyoruz.)

Hepimiz bir süre aptalca davranmayı bırakıp sadece oyundan zevk almayı deneyebilir miyiz? Bu yazı bir nehirde daha yüksek puanlı Magikarp ararken boğulan insanların haberleri olmadan geçirelim. Nintendo bu alışverişi yapmamıza izin verdiğinde benimkini alabilirsiniz.


Ayşenur Öner

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz