Pokemon Go Oyuncuları Aslında Vahşi Yaşamın Korunmasında Yardımcı

0

Birçok Pokemon gerçek hayvanlardan esinlenerek yaratıldığı için, çılgınca popüler olan bu artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go’nun vahşi yaşamı desteklediği düşünülebilir.

Atlas Obscura yazarlarından Cara Giaimo’nun bildirdiğine göre, Pokemon Go oyuncuları bebek yarasalar dahil olmak üzere, hapsedilmiş ördek yavruları ve terk edilmiş hamsterlar gibi bir çok hayvanı kurtarıyor.

Her ne kadar hayvanları kurtaran Pokemon Go oyuncuları sorumluluk bilinciyle hareket ediyorlar gibi görünse de, sürekli olarak yapılması istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bir hayvanı yalnız görmek, hemen ona müdahale etmek gerektiği anlamına gelmez. Bu yılın başlarında iyi niyetli birkaç turist, havanın çok soğuk olduğunu düşündükleri için arabalarına bir bizon yavrusu aldılar. Daha sonra bu hayvan annesi tarafından reddedildiği için, hayvana ötenazi yapılması gerekti.

Bu yüzden, bir hayvanın zor durumda olduğunu düşündüğünüzde önce biraz bekleyin ve hayvanın içinde bulunduğu durumu iyice anlamaya çalışın. İmkanınız varsa vahşi hayat rehabilitasyonu, yerel veteriner kliniği ya da bir hayvan hastanesi gibi yetkin bir kurumu arayın. Ne yapacağınızdan ya da durumu nasıl değerlendirmeniz gerektiğinden emin değilseniz, Vahşi Yaşam Rehabilitasyon Bilgi Müdürlüğü, bir hayvanın yardıma ihtiyacı olup olmadığını saptamanızda ve hayvana nasıl yaklaşmanız, onu nasıl taşımanız gerektiği konularında size yardımcı olacaktır.


Merve Altın

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz