Kısa cevap 350 evin bir yıllık elektrik ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek kadar.
Rüzgar türbinleri özellikle çok rüzgar alan yerlere kurulan bir enerji üretim sistemi. Rüzgarın hızı saatte 8 ila 50 kilometre arasında olduğunda elektrik üretebiliyorlar. Genellikle kuruldukları yerlerde, zamanın yüzde 75’inde rüzgarın hızı bu aralıkta oluyor. Fakat rüzgar sabit bir hızda esmez. Bu nedenle, rüzgar türbinlerinin ürettiği enerji miktarı da çok değişken. Buna rağmen yapılan ölçümler gösteriyor ki; tek bir rüzgar türbini, ortalama 350 evin bir yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor. Modern türbinlerin kapasitesi 660 kilowatt ve 2,4 aralığında bulunuyor ve ortalama yüzde 30 gibi bir kapasitede çalışıyorlar.
Nedense bu türbinlerinden bir tek akdeniz – ege taraflarında var . Keşke ülkemizin her tarafına yerleştirilse de diğer enerji kaynaklarına ihtiyaç kalmadan temiz şekilde enerji üretebilsek
Dünya nükleer enerjiden güneş enerjisi ve rügar enerjisine geçiş yapıyor biz daha nükleer enerjiyi kullanmaya çalışıyoruz
Sebebi bu olabilir mi acaba `Rüzgarın hızı saatte 8 ila 50 kilometre arasında olduğunda elektrik üretebiliyorlar. Genellikle kuruldukları yerlerde, zamanın yüzde 75’inde rüzgarın hızı bu aralıkta oluyor.`
O bilgiye dikkat edilirse saatte 8 ile 50 km/h diyor biz m/s cinsine cevirirsek onu 2,2 m/s ile 13,8 m/s arasında demek istiyor ki o da birçok bölgemizde oluşan rüzgar esme hızıdır.
Yani istesek herşey yapılabilir sadece çalışmak isteyelim.
Trakya bölgesinede kurulmaya başlandı. Kırklareli’nin Vize ilçesine büyük tırlar ile taşıdıklrını gördüm.
Kim nükleeri bırakıp temiz enerjiye dönüyor acaba herkes bunu söylüyor ama bununla ilgili bir kaynak göremedim var mı gerçekten böyle bir şey?
Yaşanmış, geçmiş olayların ışığında kim/neden Nukleer enerjiye geçilmek isteniyor acaba ? Hali hazırda gıda sektöründeki terorden ötürü kanser sorunları had safhada yaşanırken ülkemizde ( amerika mısır şurubu tüketimini %20 civarına indirdi bizde % kaç acaba ? )
Çin büyük ölçüde geçmeye başladı DW nin bu konuda bi haberi vardı sanırım bakabilirsin
Akdeniz ve ege bölgesi kesintisiz esen cephe rüzgarları ile daha çok haşır neşir olduğu için bu bölge de rüzgar santrallerinin olması çok normal.
Berat Albayrak’ın kitabını okuyun. Binlerce rüzgar türbini 1 nükleer santrale eşittir. Rüzgar türbini maliyeti fazla ama çıktısı az.
Aslında rüzgar enerjisi için de tamamen kusursuz denemez. Gürültü kirliliği ve kuş ölümleri gibi bazı olumsuz tarafları var. Kurulumdan önce iyi bir çalışma gerektiriyor her anlamda. Ancak elbette fosil kaynaklar ve nükleer ile kıyaslamak doğru değil.
avlanma sebebi ile 1 500 000, enerji hatları sebebi ile 1 000 000 ve trafik sebebi ile 2 000 000 kuş hayatını kaybetmektedir
rüzgar türbinleri ile hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 000 dır Danimarka da yapılan bir araştırmanın sonucu
Aydan helyum3 sondajı yapabilirsek nükleer enerjide temiz olacakmış.
500 watlık rüzgar türbünü aldım tanıtım bilgisinde 40 Amper ürettiği yazıyor. Ancak rüzgarın pik noktasında 4.5 Amper üretti. fiyatı da 1150 tl. güneş enerjisine takviye için aldım pişman oldum. 100 watlık bir güneş paneli 5.6 amper üretiyor çok güzel bir yıldır kullanıyorum.
Ne kadar elektrik üretiyorsun?
350 ev kadar
Günlük mü?
350 ev
350 evin 1 yılda tüketeceği elektriği ne kadar sürede üeretiyor
350 ev
sertan ciler
15:53 (39 dakika önce)
Alıcı: info
100 KW LIK RES İN MALİYETİ VE YILLIK KAÇ KW LIK ENERJİ ÜRETİR
GES İN GERİ ÖDEMESİ 1 YIL GERİ ÖDEMESİZ 8 YIL ÖDEMELİ,RES İÇİN DE AYNISI GEÇERLİMİDİR. TEŞEKKÜRLER
ya ekin gerizekalımısın lan sen bırakın bu çevreci ayaklarını dünyanın kurtuluşu nüklleer enerjidir öyle bilim kurgu filmleri seyredip tırsmayın