Dişinizi fırçaladıktan sonra portakal suyunun tadı neden iğrenç gelir?

Nihayet yanıt bulundu.

Amerikan Kimya Derneği, dişinizi fırçaladıktan sonra portakal suyunun (ve genel olarak yiyeceklerin) tadının neden sabun gibi geldiğini açıklığa kavuşturdu. Bunun sorumlusu, diş macununuzun içeriğinde bulunan sodyum loril sülfat adlı deterjan. Söz konusu deterjan, dilinizin üstündeki tatlı reseptörlerinin çalışmasını engellerken, acı reseptörlerini tetikliyor. Kimyagerlerden bundan sonraki beklentimiz, diş fırçaladıktan sonra içtiğimiz suyun neden ekstra soğuk geldiğini açıklamaları.

Bunları da okumak isteyebilirsiniz...

Bir cevap yazın

Abonelikle İlgili Konular İçin abone@doganburda.com

Eksik Sayılar İçin okurhizmetleri@doganburda.com

Müşteri Hizmetleri (212) 478 0 300

Danışma Hattı (212) 410 32 00

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir