Yiyeceklerin Arkasındaki Bilim

İnternette bir çok yemek tarifi sitesi var. Google’a sadece “elma turtası tarifi” yazdığınızda bile 12 sayfa sonuçla karşılaşabiliyorsunuz. Peki ya bu tariflerin kaç tanesi kapsamlı bir araştırma sonunda yazılmış? Yani bu tariflerin arkasındaki bilim ne? Yeni bir web sitesi, Cook’s Science, tüm bu diğer tariflerin oluşturduğu boşluğu oldukça net bir şekilde doldurmayı hedefliyor.

Cook Illustrated’in da sahibi olan America’s Test Kitchen, web sitesini bugün kullanıma açtı. Makaleler, tariflere ve yediğimiz yiyeceklerin arkasındaki bilime odaklanmış durumda.

New York Times’ın çok satan yazarlarlarından Molly Birnbaum ve America’s Test Kitchen’dan Dan Souza, bu siteyi oluşturan ekibe liderlik ediyor. Yiyeceklere ve yiyecek bilimine, iyi ve bilim tabanlı tarifler ve bilinen hikayeler getirmeyi düşünüyorlar. Sitede halihazırda, bir takım bilim ve gerçek olmadığı halde kabul görmüş gerçekleri barındıran tanıtım yazısına sahip 8 adet tarif mevcut. Örneğin, dondurmanın bir kokusu olmadığı için, dondurmayı tüketiciye cezbedici hale getirmek amacıyla dondurma dükkanlarında kahve ve ev yapımı waffle külahları satıldığını biliyor muydunuz? Birnbaum ve Souza ayrıca, “üniversitede yapılmış en eski dondurma çalıştayı” ile ilgili uzunca bir dökümanı bir araya getirdiler.

Yediğiniz yiyeceklerin ardındaki bilimle ilgili bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, kesinlikle Cook’s Science’ı incelemelisiniz.


Merve Altın

 

Bunları da okumak isteyebilirsiniz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir