2016 Yılının En Büyük Sağlık Sorunu Sanal Virüsler Olabilir!

0

Geçtiğimiz 25 yılda hackerlar kullandıkları bazı programlarla bilgisayar kullanıcılarının bilgilerine erişebildi, onları sildi, çaldı, kullandı. Şimdi ise aynı şeyi insülin pompalarında ve kalp pillerinde kullanabilirler. Veri Fidyeciliği (Ransomware) isimli bir programı kullanarak gerçekleştirdikleri hackleme işlemini şimdi de bu aletler üzerine yapabilirler ve bu 2016 yılının en büyük sağlık problemi olarak tarihe kazınabilir.

Şimdiye kadar bu kişilerin medikal cihazlara saldırdığı görülmemiş olsa da otoriteler her zaman bir tehlikenin var olduğunu ve bunun kullanılacak güvenlik programları ile bertaraf edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu yılın başlarında Gıda ve İlaç Yönetimi bazı hastaneleri bu tarz saldırılara karşı uyarmıştı.

Aslında bu saldırılar yıllardan beri iddia ediliyor ancak gerçekleştirilmemesinin ana sebebi hackerlara herhangi bir fayda sağlamayacak olması. Ancak tetikte olmakta fayda var, her an hackerlar yüzünü sağlık sektörüne dönebilir ve bir şekilde kendilerine pay çıkarmayı öğrenebilir.

Ayrıca, sadece ABD’de, Nisan 2014 ve Haziran 2015 yılları arasında hackerlar Ransomware ve benzeri programlar ile kişilerden 18 milyon dolar çaldı. Ve ne yazık ki, kişisel bilgisayarlarınızın tersine, medikal cihazınızı bu tür saldırılardan koruyacak bir sistem yükleyemiyorsunuz. Bunu üreticiler, aleti ürettikleri sırada koyabilirler ve bu büyük bir sorun oluşturmadan, bütün cihazlara güvenlik sistemleri yüklenmesi planlanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz